Orkestdirectie en Volks(dans)muziek


Windstrekenorkest

Sinds 2009 leid ik de speelgroep "Windstreken" van Huismuziek Alkmaar.
Het is een enthousiaste groep amateurs met gemengde bezetting. Het programma bestaat uit liederen en dansen uit diverse landen en Klezmermuziek.
De arrangementen maak ik voor het grootste deel zelf, waardoor er met niveauverschillen rekening gehouden kan worden.
Het Windstrekenorkest treedt regelmatig op, niet alleen bij het jaarlijkse Huismuziek-concert, maar ook op Molendag en bij de oogstmarkt in Valkkoog.

Wilt u een buitenactiviteit, verjaardag of bedrijfsfeest opluisteren met vrolijke muziek, gespeeld door enthousiaste amateurmusici?
Tegen vergoeding van de dirigente komt het Windstrekenorkest graag bij u spelen!

Het Windstrekenorkest zoekt nog medemuzikanten. Op de website van Huismuziek Alkmaar kunt u meer informatie vinden over het Windstrekenorkest en over de andere ensembles van Huismuziek Alkmaar.Orkest Orseket

Sinds zomer 2012 maak ik samen met mijn partner deel uit van Orkest Orseket.
Ons repertoire bestaat uit traditionele volksmuziek, liederen en dansen, uit vele landen waarin de muziek uit de Balkan met haar onregelmatige maatsoorten een bijzondere plek inneemt.

Aangezien wij allen ook volksdansers zijn, bestaat een groot deel van ons repertoire uit internationale volksdansen, die ook bij volksdansverenigingen gedanst worden.
Graag zouden we vaker voor dansers willen spelen.

We geven ook luisterconcerten waarbij ons repertoire aangevuld wordt met Klezmermuziek.Andere orkestprojecten

In het verre verleden heb ik projectmatig met groepen kinderen muziek gemaakt, zowel kinderorkesten tijdens zomerkampen als muziekworkshops voor jonge kinderen in het asielzoekerscentrum. Dit laatste gebeurde onder de vlag van Musicians without borders in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid.

Meer recent zijn diverse workshops bij Huismuziek Alkmaar, zowel met wereldmuziek-repertoire als met klassieke muziek, en een leerlingen-projectorkest op Basisschool De Sterrenzanger in Oudorp, dat tijdens de jaarfeesten-vieringen speelde.Toekomstmuziek

Het leiden van ensembles en het arrangeren van de muziek ervoor heeft naast het geven van pianolessen mijn grote passie.
Graag wil ik daar nog meer mee doen, zoals een kinderorkest of een ensemble voor beginnende muzikanten die toch al graag met anderen samen willen spelen.

Zoekt u een dirigent voor uw amateurorkest/-ensemble of wilt u een workshop organiseren met (licht) klassieke of volksmuziek?

Wilt u op uw school een leerlingenorkest beginnen?

Bent u beginner op uw instrument en zou graag ervaring op willen doen in het samenspel?

Bent u met een groep mensen die graag iets meer over klassieke muziek of muziektheorie willen weten?

Wilt u uw feest laten opluisteren met swingende volksmuziek, gespeeld door een enthousiast ensemble van amateurmusici?

Wilt u een volksdansavond met internationaal repertoire opluisteren met live muziek?
Vraag via het contactformulier naar de Orseket repertoirelijst of kijk op volksmuziekorkest-orseket. In overleg studeren we ook graag nieuwe dansen in.
Veel dansmuziek is ook leuk om er alleen naar te luisteren; bij concerten vullen we dit aan met Klezmermuziek.

Of heeft u andere muziekgerelateerde vragen waarvan u denkt dat ik iets voor u zou kunnen betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met mee op.
Terug naar boven

WS_2019


OrseketOrseket

The Reddies

trommelen